ארדואינו - מאיפה להתחיל?

לא פעם נשאלתי את השאלה "מאיפה אפשר להתחיל בארדואינו?" ופשוט לא מצאתי מקום ספציפי להכווין אליו, עולם הארדואינו והחומרה בכלל גדול מאוד מכיוון שכולל גם הנדסת אלקטרוניקה וגם הנדסת תוכנה, ולכן אין משהו ספציפי בנושא. אז להלן מדריך שכתבתי לצורך זה:


ספר
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים. לדעתי, אין צורך בידע מוקדם במחשבים על מנת לעבוד עם ארדואינו. מה שכן מאוד עוזר זה ידע חזק באלקטרוניקה. בנושא זה ישנם כמה ספרים בעברית אך טרם ראיתי אחד מוצלח (שמיועד ל"עולם האמיתי" ולא לצורך לימוד לבגרות) ספר שאני מאוד ממליץ עליו הוא Make: Electronics בהוצאת O'reilly, ספר מצוין, מכסה כל סנטימטר בתחום ונגיש לכל הגילאים (מלבד השפה כמובן). אין צורך להתנסות בכל הספר על מנת לקבל ידע טוב (אורך הספר הינו כ-350 עמודים) אבל גם קריאה בלבד תועיל לידע התאורטי. 
לגבי ספר ללימוד ארדואינו, קיימים עשרות ספרים (באנגלית כמובן) וכמעט כולם "יספקו את הסחורה", מה שכן הייתי ממליץ הוא ללמוד דרך המדריך באתר הרשמי של ארדואינו, הוא מאוד מפורט ומסביר כל מה שצריך לדעת, אם בכל זאת את/ה מתעקש על לקנות ספר אז הייתי הולך על משהו של Make magazine או של Technology in action שהם גם סבבה. לשניהם יש המון ספרים בתחום.

רכיבים
לפני זמן מה כתבתי מדריך ב-HWzone.co.il אודות החלק הזה. המדריך ממצא פחות או יותר את כל התחום  אבל אם אין לך ניסיון בתחום, עדיף פשוט לקנות ערכה מ-Ebay ולחסוך הרבה כאב ראש. נכון שברוב המקרים יהיו רכיבים חסרים/מיותרים אבל החלק הטוב באלקטרוניקה הוא שמדובר בתחביב ממש זול ולקנות רכיבים זה עניין של כמה דולרים בודדים לכל היותר.


פרויקט ראשון
פה גם מדובר בשאלה שנשאלת הרבה בקרב מתחילים "מה אני יכול לעשות בתור פרויקט ראשון?". אז העניין הוא כזה, לפי דעתי פרויקט ראשון צריך להיות משהו שיועיל או שיש לך נגיעה בתחום שלו. לדוגמה, עם את/ה מפתח אנדרואיד אז הייתי ממליץ על משהו שמתקשר עם הפלאפון, אם את/ה מתעסק בגינון אז הייתי בונה מחשב השקייה. בכל אופן צריך למצוא פרויקט עם יעילות מסוימת ומרחב להתפתחות עתידית. מה שכן אני אומר בתוקף למתחילים, לא להתעסק עם חשמל ביתי (220V, פרויקטים המשלבים ממסרים ואוטומציה ביתית), אם אין לך נסיון בחשמלאות, זה סתם מסוכן וחבל.



תוכנת עריכה
כשמתקדמים ורוצים לעשות פרויקטים קצת יותר מורכבים חשוב לשמור על תיעוד המעגלים כדי שאחרי זה נבין מה עשינו (במיוחד אחריי שמתנתק חוט מה-Breadboard ולא יודעים למה הוא היה מחובר). אני ממליץ על Fritzing בחום ל"טריים" בתחום. למעגל או שתיים היא עושה את העבודה נפלא ואני אוהב להשתמש בא להדגמות במדריכים שאני כותב ל-HWzone . תוכנה *קצת* יותר רצינית שאני אוהב היא Eagle CAD, תוכנה מצוינת לסרטוט מעגלים, יש לה גירסה חינמית שמאפשרת עבודה על מעגל בגודל של עד 10*10 ס"מ מה שמספיק כמעט לכל פרויקט. כמו כן יש לה פיצ'רים מאוד חזקים כמו המרה ל-gerber (פורמט לייצור PCB) והתקנת תוספים.



עד כאן למדריך זה,
פיתוח נעים
אלון רייזמן


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה